Kamrás Ria – Fejleszd magad személyes SWOT-elemzés segítségével!

Karriered és életed bármely pontján is tartasz, személyes SWOT-elemzéssel rendkívül sokat tudhatsz meg magadról. Nemcsak felismered, hanem vállalod is a gyengeségeidet, ezzel pedig tisztább képet kapsz magadról és láthatod, miben kell még fejlődnöd, erősödnöd.

Mi is az a SWOT-elemzés? Az angol strengths (erősségek), weaknesses (gyengeségek), opportunities (lehetőségek) és threats (veszélyek) szavak kezdőbetűiből megalkotott SWOT-elemzés a stratégiaalkotás folyamatának egyik lépése. Ma már azonban nemcsak cégek alkalmazzák, hanem személyes analízisre is van lehetőség.

Személyiségünk folyamatosan változik, ez az egyetlen állandóság az életünkben. Sok ember gyűlöli a változást, pedig szerintem erről szól az élet, így funkcionálunk. Éppen ezért gondolom azt, hogy egy viszonylag objektív SWOT-elemzéshez el kell érnünk egy bizonyos életkort. Az első részben a gyengeségekről és az erősségekről olvashatsz.

Gyengeségek

Sajnos nem vagyok elég precíz a papírmunkában, különféle adminisztratív dolgokban. Nem is szeretek ezekkel foglalkozni és ez sajnos nagy gyengeségem. Mivel sok mindent akarok megcsinálni és véghez vinni, időnként hajlamos vagyok túlvállalni magam. Ez gyakran már a munkamánia határát súrolja, ezért igyekszem figyelni erre. Nem egyszerű azonban kikapcsolni, hiszen nagyon szeretem, amit csinálok. A másik nagy gyengeségem, hogy néha túlságosan is akarok valakinek segíteni és kapom a koppanásokat. Az évek alatt ebben is megváltoztam, most már inkább azt vallom: igyekszem annak adni, aki erre befogadó.

Tetszett, amit olvastál? ITT folytathatod!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kamrás Ria - Nőktől nőknek: Jessica Cox

Kamrás Ria - Nőktől nőknek: Sheryl Sandberg