Kamrás Ria - Nőktől nőknek: Sheryl Sandberg

Inspirációra vágysz, esetleg egy olyan személyt keresel, akire felnézhetsz? Válassz te is példaképet olyan sikeres nők történeteit olvasva, akik munkásságukkal nemcsak inspirációt, hanem követendő példát is jelentenek számunkra.
Sheryl Sandberg-et két éve a világ hetedik legbefolyásosabb nőjének választották, ám azt már kevesen tudják, hogy évek óta azért kampányol, hogy még több nő kerüljön vezető pozícióba szerte a világon.

A többdiplomás, 48 éves Sandberg a Harvard Egyetem elvégzése után a Világbanknál és az USA pénzügyminisztériumánál is dolgozott, majd 2001-ben a Szilícium-völgybe ment szerencsét próbálni. Sandberg egészen 2008-ig dolgozott a Google értékesítési vezetőjeként, amely idő alatt nemcsak a cég bevételeit növelte meg, hanem az értékesítési csapatot is sikeresen bővítette. Sandberg 2008-ban csatlakozott a Facebook csapatához mint operatív igazgató, azóta pedig mondhatni Mark Zuckerberg legfőbb bizalmasává vált.

Sandberg látszólag kilóg a cégnél dolgozó laza fiatalok közül, ám eredményei őt igazolják: néhány év alatt nyereségessé tette a céget, ma pedig már ő felügyeli többek között az értékesítést, a marketinget, az üzleti fejlesztést, a HR-t és a kommunikációt. 2012-ben – első nőként – a Facebook igazgatótanácsában is helyet kapott.

S mi mindent ért még el Sheryl Sandberg? Kattins IDE és olvasd el a teljes bejegyzést!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kamrás Ria – Fejleszd magad személyes SWOT-elemzés segítségével!

Kamrás Ria - Közösségi Oxyfa-ültetés a Kolonics emléknapon

Kamrás Ria - Nőktől nőknek: Jessica Cox