Kamrás Ria - Legyél Te is hétköznapi hős!

Tudtad, hogy május 30-a és június 5-e között volt az Európai Fenntarthatósági Hét? Ebben a néhány napban valóban bolygónk volt a középpontban, hiszen Európa-szerte tudományos konferenciákon, iskolai előadásokon és családi napokon próbálták kicsikhez, nagyokhoz egyaránt közelebb vinni a környezetvédelmet.

Sok kicsi sokra megy

A Carbon Solutions Global idén az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola 5/a. osztályában járt, ahol Patakfalvi Réka környezetmérnök tartott előadást arról, mit tehetnek a gyerekek a mindennapokban bolygónk megóvásáért, vagyis hogyan lehetnek ők maguk is hétköznapi hősök. Bár a környezetvédelemre sokan elvont fogalomként tekintenek, idén azt az apró, ám annál fontosabb gondolatot próbáltuk elültetni a gyerekek fejében, hogy – a közvélekedéssel ellentétben – ők is tehetnek bolygónk megóvásáért. A csap elzárása fogmosáskor vagy elektronikus eszközeink kihúzása a konnektorból jelentéktelen dolognak tűnnek, pedig nem azok. Sőt, ezekből a kis lépésekből lehet csak igazán építkezni!

A környezetvédelmet nem lehet elég korán kezdeni! Kattints IDE és olvasd tovább beszámolómat. ITT pedig az előadásról készült videós összefoglalót is megnézheted.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kamrás Ria – Fejleszd magad személyes SWOT-elemzés segítségével!

Kamrás Ria - Nőktől nőknek: Jessica Cox

Kamrás Ria - Nőktől nőknek: Sheryl Sandberg