Kamrás Ria - Üzleti hitvallás

"Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja."
/ Albert Einstein /

Számtalanszor megtapasztaltam életem során, hogy a sikernek nincs kész receptje, a sikerről egy árva sor sem szerepel abban a bizonyos „nagykönyvben”, ahova a biztos módszereket vési a történelem. A legmodernebb üzleti környezet, a legkiválóbb technikai eszközök és formaságok alkalmazása sem hozza meg önmagában a sikert. Sok vezető a bevett módszerekhez mereven ragaszkodva követ el végzetes hibákat vagy éppen mulaszt el vissza nem térő lehetőségeket.

kamrás ria
Azt, hogy mi kell a sikerhez, mindig az adott szituáció és a körülmények határozzák meg. Egy biztos összetevő azonban biztosan létezik: az együttműködés, a csapatszellem. Egyetlen komoly vállalatnak sem lenne szabad figyelmen kívül hagyni az emberi tényező fontosságát. Napjainkban a „people menedzsment” tudománya mindezek ellenére egy méltatlanul elhanyagolt területe az üzleti életnek, pedig minden vállalat sorsa a munkatársakon múlik.

"Mindig is foglalkoztatott a tehetségek felkarolása, de cégvezetőként ez most elsődleges szemponttá vált számomra."

Egy ponton az ember ráébred, hogy a saját sikerének a kulcsa már nem a saját erőfeszítése, hanem a képesség arra, hogy másokat hozzásegítsük a maguk sikereihez. Hihetetlenül izgalmas és hálás feladat a csiszolatlan gyémántok felkutatása. Jó érzés látni azt, amikor egy-egy munkatárs megtalálja a saját útját, és hirtelen kibontakozik, szárnyakat kap. Motiváltan, sikerélményekkel teli elindul a saját útján, és a karrierjével párhuzamosan a vállalat sikere is felfelé ível. Az igazán nagy víziók megvalósítására csak így van lehetőség. Kiegyensúlyozott, motivált, alázatos munkatársakkal, társakkal.

S hogy mi az, ami még motivál? Látogass el a weboldalamra és olvasd el a történetemet!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kamrás Ria – Fejleszd magad személyes SWOT-elemzés segítségével!

Kamrás Ria - Nőktől nőknek: Jessica Cox

Kamrás Ria - Nőktől nőknek: Sheryl Sandberg