Kamrás Ria – Ismerd fel a benned rejlő veszélyeket!

Legutóbb már meséltem egy kicsit arról, miért is tartom jó ötletnek a személyes SWOT-elemzés elkészítését. Ha ismered önmagad, nem lesznek előtted lehetetlen helyzetek, a benned rejlő erősségeket és lehetőségeket pedig – szükség esetén – sokkal jobban ki tudod majd aknázni; legyen szó munkáról vagy magánéletről.

A SWOT-elemzést az angol strengths (erősségek), weaknesses (gyengeségek), opportunities (lehetőségek) és threats (veszélyek) szavak kezdőbetűiből alkották meg és bár kezdetben főleg cégek használták, ma már személyes vizsgálatra is van lehetőség. A gyengeségeimről, illetve erősségeimről az első részben írtam, amit ITT olvashatsz el. És most nézzük a lehetőségeket és a veszélyeket!

Lehetőségek

Miben szeretnék fejlődni, miben látom a lehetőségeket? Egyrészt szeretném sokkal tudatosabban megválasztani azokat a szegmenseket az életemben, amelyekre fókuszálni akarok, hogy ne forgácsoljam szét magam teljesen. Régebben túl sok mindenki felé akartam nyitni, de rájöttem, hogy ezen változtatnom kell. Ki kell választanom, hogy kik azok, akiket szívesen fejlesztenék, coachingolnék, mentorálnék. Ezen az úton már elindultam, úgyhogy ez mindenképpen egy jó lehetőség a fejlődésre. Továbbra is dolgozom azon, hogy megtaláljam a megfelelő egyensúlyt a pihenés, a lazítás, illetve a munka között – bár ez még sokszor billeg a munka javára, azért jó úton haladok.

A bejegyzés folytatásáért kattints IDE. Ha te is kedvet kaptál saját elemzésed elkészítéséhez, nézz vissza legközelebb is, hiszen a következő bejegyzésemben hasznos kérdésekről és tippekről olvashatsz, amelyek segítségével te is egyszerűen és hatékonyan elkészítheted SWOT-analízised.

Kamrás Ria

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kamrás Ria – Fejleszd magad személyes SWOT-elemzés segítségével!

Kamrás Ria - Nőktől nőknek: Jessica Cox

Kamrás Ria - Nőktől nőknek: Sheryl Sandberg